Konyha
Hozzávalók:
3 szál fehérrépa
6 szál sárgarépa
8 szem krumpli
2 db zsenge karalábé
0.5 db zellergumó
2 kg sertés comb
3 fej vöröshagyma
3 ek zsír
5 gerezd fokhagyma
1 ek só
1 mk őrölt bors
1 mk őrölt köménymag
2 ek őrölt pirospaprika
2 ekcsemege paprikakrém
2 ek csemege gulyáskrém
1 ek ételízesítő
1csok petrezselyemlevél
0.5 kg füstölt főtt sonka
Elkészítés
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a fehér és a sárgarépát vékony karikára, a krumplit, a karalábét, és a zellert kisebb kockára vágjuk. A húst apróra vágjuk, és lecsepegtetjük.
A vöröshagymát felkockázzuk, és a bográcsban zsíron üvegesre pároljuk, majd hozzányomjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk rajta.
Ízesítjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel. Amikor felforrt a leves, hozzáadjuk a répát, zellert az apróra vágott petrezselymet, és a karalábét. Ha már majdnem megfőtt a hús és a zöldség, akkor mehet bele a krumpli és a felkockázott füstölt sonka.
Ha már minden puha, a hús, és a zöldség is megfőtt, érdemes megkóstolni, és ha szükséges, utána ízesíteni. Ha kész, akkor óvatosan leemeljük a tűzről.