Konyha

MENÜ

Bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 3 szál fehérrépa

  • 6 szál sárgarépa

  • 8 szem krumpli

  • 2 db zsenge karalábé

  • 0.5 db zellergumó

  • 2 kg sertés comb

  • 3 fej vöröshagyma

  • 3 ek zsír

  • 5 gerezd fokhagyma

  • 1 ek só

  • 1 mk őrölt bors

  • 1 mk őrölt köménymag

  • 2 ek őrölt pirospaprika

  • 2 ekcsemege paprikakrém

  • 2 ek csemege gulyáskrém

  • 1 ek ételízesítő

  • 1csok petrezselyemlevél

  • 0.5 kg füstölt főtt sonka

Elkészítés

  1. A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, a fehér és a sárgarépát vékony karikára, a krumplit, a karalábét, és a zellert kisebb kockára vágjuk. A húst apróra vágjuk, és lecsepegtetjük.

  2. A vöröshagymát felkockázzuk, és a bográcsban zsíron üvegesre pároljuk, majd hozzányomjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk rajta.

  3. Ízesítjük a fűszerekkel, felengedjük vízzel. Amikor felforrt a leves, hozzáadjuk a répát, zellert az apróra vágott petrezselymet, és a karalábét. Ha már majdnem megfőtt a hús és a zöldség, akkor mehet bele a krumpli és a felkockázott füstölt sonka.

  4. Ha már minden puha, a hús, és a zöldség is megfőtt, érdemes megkóstolni, és ha szükséges, utána ízesíteni. Ha kész, akkor óvatosan leemeljük a tűzről.

 

Asztali nézet