Konyha

MENÜ

Braches

Terike konyhája
        Én barcheszt sütök gyakran a kenyér mellett.


 Az eredeti recept:
         fél kiló liszt,
        1 közepes főtt krumpli összetörve,
         1 csomag száraz élesztő 2 deci
         langyos vízben cukorral felfuttatva,
        5 deka margarin vagy vaj, megolvasztva,
        1 tojás.     

 Bele az üstbe a liszt,bele az élesztő, krumpli a vaj, a tojás, és utána szoktam küldeni 2-3 evőkanál cukrot.

Egy órát kelesztem a tésztát a gépben, majd kétfelé veszem és 2 hármas fonású kalácsot csinálok.

Kikent, lisztezett tepsiben kelesztem egy órát, lekenem tojással, majd 200 fokon kb. 30 perc alatt megsütöm.

Melegen és hidegen is jó. Mindenki szereti. Nem bonyolult.

 

 

Asztali nézet