Konyha

MENÜ

 

Csalamádé

Hozzávalók:

  • 3 kg fehér káposzta (1 fej)

  • 1 ek só

  • 2 nagy fej vöröshagyma

  • 1 kg paprika / kápia paprika / uborka

A felöntő léhez:

  • 2 liter víz

  • 10 dkg só

  • 20 dkg cukor

  • 4 dl 10%-os ecet

  • 1 kávéskanál borkén por

  • 1 kávéskanál szalicil

Fűszerek:

  • 10 szem egész bors

  • 1 tk Egész kömény

  • 3 db babérlevél

  • 1tk koriander

  • 1ek mustármag

Elkészítése:

A káposztát legyaluljuk, a hagymát megtisztítjuk, majd vékonyra szeljük.

A paprikát megmossuk, a belsejét kivágjuk, majd feldaraboljuk.

Az uborkát héjastól szeleteljük.

A káposztával összekeverjük a hagymát, rászórunk 1 ek sót, majd egy fél óra múlva kifacsarjuk.

A felöntő lé hozzávalóit összekeverjük, megkóstoljuk és ha szükséges sózzuk és cukrozzuk még.

A káposztát összekeverjük a paprikával, uborkával majd lazán (nem megtömve) egy nagyobb üvegbe

tesszük.

Rátesszük a fűszereket, majd felöntjük a lével és celofánnal lezárjuk.

 

(ek = evőkanál, tk = teáskanál)

 

 

Asztali nézet